חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
גבינת צ'דר
שם לועזי : Cheddar cheese

גבינת צ'דר גבינת הצ'דר היא גבינה צהובה קשה יחסית אך נימוחה בפה, המיוצרת מחלב בקר. מקורה בכפר צ'דר שבאנגליה, שם יוצרה לראשונה בשנת 1170. מדובר בגבינה שמנה יחסית, המכילה לפחות 30% שומן, ומתאפיינת בטעם עשיר עם חריפות שעוקצת את החיך, תוצאה של זמן יישון ממושך. צבעה נע בין צהוב בהיר לצהוב עז שנוצר מתוספת מקובלת של אנאטו - תבלין המיוצר מעץ הביקסה - Achiote. גבינת הצ'דר נחשבת כיום לגבינה הנמכרת ביותר בעולם, והיא מרכיבה חלק נכבד משוק צרכני הגבינות העולמי. כיום מייצרים גבינת צ'דר כמעט בכל העולם, ואין סוף לווריאציות, אחוזי השומן והטעמים בהם תוכלו למצוא אותה. תהליך ייצור הצ'דר הוא בייבוש והמלחה, חיתוך לקוביות (תהליך המכונה צ'דרינג) ושוב ייבוש, וזמן היישון המקובל שלה הוא בין חצי שנה לשנתיים וחצי. ככל שהגבינה תיושן יותר, כך טעמה יהיה עז יותר, והמרקם שלה יהפך קשה וגבישי יותר.

מתכונים ומידע נוסף:
מתכון קיש גבינות
מתכון עוגיות גבינה מלוחות


מה זה גבינת צ'דר

חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת

⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים